20 روش خواندن بهتر شعر اکثر ما ایرانیها به خاطر فرهنگ و ادبیات غنی کشورمان، به طور ذاتی به شعر و خواندن شعر و داستان علاقه داریم. درک معانی و تفاسیر شعرهای بزرگان، لذت خواندن اشعار را چند برابر میکند. هر چه بیشتر به خواندن متون ادبی و اشعار بپردازیم، درک معانی و لذت بردن از آنها راحتتر میشود. ۱- تصور کنید که خواندن شعر و متون ادبی چه تاثیری بر روند زندگی شما دارد. شعرخوانی به شما یادآوری می...
20 روش خواندن بهتر شعر
اکثر ما ایرانیها به خاطر فرهنگ و ادبیات غنی کشورمان، به طور ذاتی به شعر و خواندن شعر و داستان علاقه داریم. درک معانی و تفاسیر شعرهای بزرگان، لذت خواندن اشعار را چند برابر میکند. هر چه بیشتر به خواندن متون ادبی و اشعار بپردازیم، درک معانی و لذت بردن از آنها راحتتر میشود.
۱- تصور کنید که خواندن شعر و متون ادبی چه تاثیری بر روند زندگی شما دارد. شعرخوانی به شما یادآوری می کند که به زندگی خود اهمیت بیشتری دهید.
۲- بلند بخوانید. بلند خواندن کلمات باعث میشود تا دو مرتبه (یک بار هم از طریق گوش)، کلمات به ذهن شما وارد شوند.
۳- دنیای شعر را درک کنید. سعی نکنید شعر را با تصورات و دنیای خودتان تطبیق دهید و سعی کنید ابتدا دنیای آن را درک کرده و سپس تاثیر آن بر دنیای خود را پیدا کنید.
۴- اگر در زمان خواندن، وسوسه شدید که آن را رها کرده و یا متن دیگری بخوانید، با این وسوسه مقابله کنید و شعر حاظر را رها نکنید و تا آخر بخوانید.
۵- این باور وجود دارد که برخی اشعار را هیچگاه نمیتوان معنی کرد و برخی دیگر را میتوان تفسیر کرد. این مورد به تلاش خود شما بستگی دارد. همهی متون و اشعار ادبی میتوانند معنی و تفسیر داشته باشند.
۶- اگر معنی واژه ای را نمیدانید، حتما معنی آن را پیدا کنید، سپس به خواندن ادامه دهید.
۷- ایهام، یکی از مهمترین و اساسیترین آرایههای اشعار است. آن را درک کنید و انواع آن را یاد بگیرید.
۸- فهم پیچیدگیهای خاص اشعار، زمان و تمرین میخواهد. به خواندن و حفظ کردن و تفسیر کردن ادامه دهید.
۹- شعر را از شاعر جدا کنید و سعی نکنید در تفسیر شعر به شخصیت و زندگی شاعر فکر کرده و از آن نتیجه بگیرید.
۱۰- وقتی به ابهامی در معنی رسیدید، باز هم بخوانید و مطمئن شوید این ابهام به خاطر ضعف شما در درک کلمات نباشد.
۱۱- از خواندن لذت ببرید. اگر به زور و اکراه چیزی را بخوانید، هیچگاه نمیتوانید از معانی آن درس گرفته و لذت ببرید.
۱۲- قرار نیست معانی همهی اشعار را بفهمید. شعر مانند یک صندوقچهی در بسته است. ممکن است بعد از چندین بار بتوانید درب آن را باز کنید یا هیچگاه باز نکنید. خود خواندن شعر، لذت زیادی را به شما منتقل میکند.
۱۳- خلاصهنویسی کنید. در کنار کتاب یا در دفترچهای جداگانه، آنچه از متن میفهمید را بنویسید.
۱۴- هیچ ضرری در نفهمیدن معنی یک شعر نیست. تنها زمان کمی از شما گرفته شده و به جای آن با کلمات و مفاهیم جدید آشنا شدهاید یا حداقل برای مدت کوتاهی از دنیای اطراف فاصله گرفتهاید.
۱۵- سعی کنید انواع شعر مانند غزل و قصیده و غیره را بشناسید. معانی اشعار در نوع آنها نیز نهفته است. به طور مثال غزلها اکثرا معانی عاشقانه و عارفانه و قصیدهها معانی آموزنده دارند.
۱۶- با بیشتر شعر خواندن، توانایی شما در خواندن دیگر متون هم افزایش مییابد. پس شعرخوانی شروع شما برای پیشرفت در دنیای ادبیات و متون است.
۱۷- سعی کنید در جوانی شعرخواندن را به عادت خود تبدیل کنید تا در پیری حسرت شعرهای نخوانده را نداشته باشید.
۱۸- شعرخوانی درک شما را از دنیای اطراف تغییر میدهد. به همین دلیل است که هر چه بیشتر بخوانید، در فهمیدن معانی حرفهایتر میشوید.
۱۹- به این نکته واقف باشید که یک شعر کوتاه و زیبا در ذهن شما، در همهی حالات و اوقات زندگی، آرامشبخش شما خواهد بود.
۲۰- شعرخوانی برای این نیست که حرفی برای گفتن داشته باشید. شعرخوانی شما را ساکتتر میکند و عاقلتر میشوید.
چه زیبا و گویا .توفیق روز افزون
بله
عالی
عالی
خوب بود ، بد نبود
سلام
بنده در شعر خوانی ضعیف هستم و تصمیم گرفتم تقویتش کنم
ایا باید کلاس برم یا به صورت خودخوان تمرین کنم
لطفا راهنماییم کنید چه کار باید کنم